SOUP-a-go-go

vers, gezond, eerlijk en smaakvol

Recept met SJALOTTENSAUS

IMG 2736 RIBLAP met SJALOTTENSAUS

Zowel op de barbecue als in de oven!

 

4 personen

 

Ingredienten

* ca. 800-1000 gram biologische Riblap (dikte van 1,5 -2 cm)IMG 2736

* 1 pot Sjalottensaus

* 2 laurierblaadjes

* 4 kruidnagels

* 200 ml rode wijn of bouillon of water (optioneel om de saus iets te verdunnen)

* 1/2 rode peper (optioneel)

(* roomboter indien bakken in de pan)

 

Bereiding

Voeg in een aluminium bak of overbestendige pan de saus, kruiden en evt. peper en wijn samen. Plaats deze alvast op de hete bbq of in een 180 graden oven.

 

Schroei de riblap in een hete pan of op een hete bbq aan beide kanten dicht. Duurt ca. 5 min per kant. Doe de riblap vervolgens in de bak met saus en dek deze af. Laat de riblap 1,5 uur stoven. Draai de riblap wel enkele keren om.

Check voor het opdienen even met een spiesstokje of het vlees goed gaar is. Als deze makkelijk het vlees in en uit glijdt is het klaar!

 

Eet smakelijk!